Pittige pompoen kokossoep

Posted 24 oktober 2012 by Joyce

Wat zit er in?

  • 3 eetlepels Olijfolie
  • 1 Ui middelmaat
  • 1 Dikke teen knoflook
  • Citroengras ca 5cm
  • Gember plak ca 2cm
  • 1 Liter warme kippenboulion
  • 500 grams Pompoen in stukjes
  • 6 Chili pepers
  • 1 theelepel Kerriepoeder
  • 200 ml kokosmelk
  • paar verse takjes koriander
  • Zout naar smaak

Bereiden

Doe de olie in de pan wanneer de olie op temperatuur is voeg de ui en knoflook toe. Bak deze tot ze glazig is. Voeg de pompoen toe en bak deze onder constant roeren even mee. De kippensoep die reeds op tempratuur is kan er nu bij in de pan( wanneer er stukjes kip bij zitten deze eruit laten). Voeg de gember en citroengras toe. Laat het geheel zachtjes aan staan voor 30 minuten. Haal de gember en citroengras na 30 minuten uit de pan. Laat de soep iets afkoelen en maak het tot 1 geheel met de staafmixer. Voeg nu de chili en kokosmelk en evt. stukjes kip uit de bouillon toe. Zout naar smaak toevoegen.  Verwarm de soep weer en laat  het nog 15 minuten zacht aanstaan. Bij het opdienen een beetje (liefst verse) koriander over de soep strooien

Eet smakelijk

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Comments are closed.