snelle witlof schuitjes met ham en roomkaas

Posted 21 maart 2013 by Joyce

Wat zit er in?

  • 2 stronkjes witlof
  • 1 roomkaas, zoals boursin
  • 100 grams rauwe ham, niet te dun geneden
  • iets droge witte wijn
  • 1/3 bosje verse bieslook

Bereiden

Gerecht: Vooraf, tapas of als snack                                                voor 4 personen

Benodigheden: 1 à 2 ovenschalen en een oven

Verwarm de oven voor op 180 graden.

 Haal de buitenste bladeren van de witlof. Gebruik de hierop volgende bladeren. Wel voorzichtig loshalen zodat de bladeren mooi heel blijven. Gebruik anders een mes om ze voorzichtig los te snijden. Spoel ze af en leg ze te drogen met de bolle kant boven. Snij de rauw ham in kleine vierkantjes of reepjes. Wel klein zodat het bij afhappen gemakkelijk gaat. Smeer in het ene blad een dun laagje roomkaas en leg in het andere kleine stukjes ham. Leg ze samen in een ovenschaal of ovenschalen. Bedenk de bodem met een dun laagje witte wijn. Let op geen zoete witte wijn.  Zet ze slechts voor 10-12 minuten in de voorverwarmde oven.

EET SMAKELIJK

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Comments are closed.