Witlofbootje met geitenkaas en rauwe ham

Posted 21 maart 2013 by Joyce

Wat zit er in?

  • 2 stronkjes witlof
  • 150 grams rauwe ham
  • 200 grams zachte geitenkaas, zoals Chèvres doux
  • iets droge witte wijn
  • gemalen zwarte peper

Bereiden

Gerecht: Vooraf, tapas of als snack voor 4 personen

Benodigheden: 1 à 2 ovenschalen, kom en een oven

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Haal de buitenste bladeren van de witlof. Gebruik de hierop volgende bladeren. Wel voorzichtig loshalen zodat de bladeren mooi heel blijven. Gebruik anders een mes om ze voorzichtig los te snijden. Spoel ze af en leg ze te drogen met de bolle kant boven. Snij de rauw ham in kleine vierkantjes of reepjes. Meng de geitenkaas met de rauwe ham. Vul de witlof blaadjes met het mengsel. Doe er iets vers gemalen zwarte peper over. Leg ze in de ovenschaal of ovenschalen. Bedenk de bodem met een dun laagje witte wijn. Let op geen zoete witte wijn. Zet ze slechts voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.

EET SMAKELIJK

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Comments are closed.